Företag & jobb

Företag skapar jobb, trygghet, välstånd och ekonomisk tillväxt.

Moderaterna vill skapa fler möjligheter för företag att starta och växa genom att förbättra förutsättningarna för alla företagare – stora som små. För att ge Sverige ett företagsklimat i världsklass krävs åtgärder inom många olika områden som till exempel energi, infrastruktur, och utbildning.

Mer lönsamt att starta företag

Företagande är ett risktagande som måste premieras och det måste bli mer lönsamt att starta företag. Beskattningen av företagande och kapitalbildning måste ständigt avvägas mot omvärlden så att Sverige fortsatt är konkurrenskraftigt jämfört med andra länder. För att göra det billigare att anställa, vill vi sänka arbetsgivaravgifterna, både generellt och genom riktade insatser. Detta förbättrar förutsättningarna att fler arbetslösa, unga, sjuka och äldre får jobb.

Företagsklimatet i Sverige behöver anpassas för att det ska bli mer attraktivt att lokalisera, producera, forska och utveckla i Sverige. Dessutom bör förutsättningarna för att stärka den svenska exporten och stimulera fler utländska investeringar till Sverige förbättras.

Om gårdsförsäljning i tidningen Besöksliv

Debatt i Dagens Industri om Göteborgs hamn

mcdlh

Verksamhetsbesök i Alingsås

jobbdebattlh

Debatt med näringsminister Damberg

mötelh

Möte med företagare

pressträffrdlh

Presskonferens, näringsfrågor

_MG_3848

Tar emot priset “årets företagarvänligaste ledamot”

Besök – Göteborgs hamn och garnison

Lämna ett svar