Regeringen hotar företagsamhet & entreprenörskap

Över 50 000 göteborgare är i utanförskap. 4 av 5 nya jobb skapas i mindre företag. Ska vi kunna bryta utanförskapet behöver vi fler företag som växer och då behöver villkoren för företagare och entreprenörer bli bättre.

Vi har en regering som pratar om företag och jobb, men som för en politik som väsentligt försämrar för jobbskaparna. Regeringen vill höja entreprenörsbeskattning (3:12-reglerna), de vill ändra upphandlingsreglerna på ett sätt som försvårar för mindre företag att vara leverantör till det offentliga, samt de för ett krig mot privata alternativ inom skola, vård och omsorg. De utreder också skatt på flyg och lastbilstransporter, har gjort det dyrare att anställa, och höjer inkomstskatter.

Med regeringen blir det mindre lönsamt att arbeta och anställa. Moderaterna vill gå i rakt motsatt riktning. Vi värnar den fria företagsamheten!