Besök med Anna Kinberg Batra på Chalmers

I onsdags besökte Anna Kinberg Batra och jag Chalmers.

Första programpunkten var en lunchföreläsning för Chalmers Börssällskap (CBS) som är en studentförening som anordnar möten och föreläsningar med ledande företrädare inom näringsliv och politik. Utöver de nästan 250 personer som kom för att lyssna fick bortåt 100 chalmerister vända i dörren då hörsalen på Chalmers var fylld till sista plats! Under föreläsningen berättade Anna om sin karriär inom politik och näringsliv, delade med sig av sina erfarenheter från studier och ledarskap, samt svarade på frågor om dagsaktuella politiska frågor.

Efter lunch hade sedan Anna och jag ett möte med ett 10-tal av de främsta entreprenörerna i Göteborg. Det är människor som skapat framgångsrika företag inom områden som IT, industri, media, handel och besöksnäring. Under mötet berättade vi om moderaternas politik för företag och jobb. Huvuddelen av diskussionen kretsade dock kring entreprenörernas erfarenheter och de rekommendationer de gav kring vad moderaterna bör göra för att vi ska få fler och växande företag i Göteborg och Sverige.

IMG_2906Chalmers akb lh