Höjda försvarsanslag

Idag skriver alliansens partiledare i DN om hur våra fyra partier, gemensamt, vill utveckla det svenska försvaret.

De senaste åren har vi förändrat försvaret. Vi har gått från ett förrådsställt försvar som tog lång tid att få fram förmåga till ett insatsförsvar med mer försvarsförmåga än tidigare. Försvaret är idag mer anpassat och bättre för att möta dagens utmaningar, än det försvar vi hade förut.

Det sker en del oroande utveckling i vår omvärld, tydligast i Ukraina. För några år sedan gjorde Ryssland en liknande räd i Georgien, ett krig som då var över på en vecka. Sannolikt har vi aldrig tidigare sett så snabba skeenden mellan länder som vi ser nu. Det ställer nya och helt andra krav på det svenska försvaret. Och det är mot den bakgrunden Alliansen nu vill fortsätta utveckla det svenska försvaret. I DN skriver partiledarna om konkreta saker man vill göra – nya pengar under de kommande åren, vad pengarna ska gå till, samt, viktigt, hur man vill finansiera denna reform.

Lämna ett svar