Vecka 6

IMG_5994

Förra veckan hade jag förmånen att besöka Nygårdsskolan. Under en dryg timma fick jag tillfälle att tillsammans med den lokala partikollegan Rustan Hälleby möta en handfull lärare. Lärarna delade generöst med sig av både utmaningar och glädjeämnen. De vittnade bland annat om allt bra de gör, vad de skulle vilja göra mer, hur de ser på politik och ledning, hot från fristående skolor, möjligheter med förstelärarreformen, och utfallet av lärarfortbildningen. För mig var det mycket lärorikt att möta dem. Tack!

IMG_5995

Veckan fortsatte sedan med arbete i Stockholm, och avrundades med ett besök på företaget SKF. På SKF var jag för att lära mer om hur de arbetar med rekrytering av studenter. Jag är imponerad hur de på ett tilltänkt sätt försöker ta tillvaro på de utomeuropeiska studenter som läser på bland annat Chalmers. Det är studenter som lätt kan stanna i Sverige om de fångas upp i näringslivet, men som är borta med vinden om inte företag som SKF tar hand om dem och deras kompetens.

Lämna ett svar