Vecka 5

IMG_5943IMG_5949 IMG_5955En viktig del i vecka 5 var näringsutskottets resa till Norge.

Under två dagar fick vi möjlighet att möta svenska ambassaden, Business Sweden, Visit Sweden, svenska företag verksamma i Oslo, norska företag, handelskammaren, samt ett antal representanter för norsk politik, däribland de två ministrarna ansvariga för olja och energi respektive näringspolitik.

På en sådan här resa blir det ofta väldigt mycket tid i konferens- och mötesrum. Så också denna gång. Resan till Norge var dock både intressant och viktig. Viktig därför att Norge tillsammans med Tyskland är våra viktigaste handelsländer, och kommer att vara det också framgent. Intressant därför att Norge ger Sverige handelsmöjligheter och omvänt, samt är duktiga på många områden såsom djuphavsteknik, mat och IT.

Lämna ett svar