Vecka 46

Inledde denna veckan med en serie besök i Göteborg. Hade intressanta samtal om personlig assistans, dentalprodukter samt om livsvetenskaper. Det var lärorikt att höra mer om personlig assistans och vilka möjligheter och utmaningar en större, privat aktör möter. Inom dentalområdet verkar det finnas flera spännande möjligheter, inte minst i användning av alternativa metoder i behandling av karies. Och när det gäller livsvetenskap, eller life science, finns mycket mer att göra för att stärka området i Göteborg.

Igår tisdag åkte jag till Stockholm och möttes likt många andra av tågproblem. Urspårningen i Stockholm har påverkat trafik i hela landet. För mig blev det en timmas försening, vilket man ju kan leva med. Däremot visar olyckan på hur sårbart tågsystemet kan vara. Bra då att alliansen sett till att dubblera pengarna som läggs på drift och underhåll av järnväg.

Idag har vi haft möten och voteringar i riksdagen. Imorgon möts vi i näringsutskottet då frågor om statliga företag står på agendan.

Veckan avslutas för min del på lördag då det är så kallad nomineringsstämma i Göteborg. Det är i praktiken ett extra årsmöte som beslutar om vilka valsedlar vi ska ha i valet 2014. Jag är glad, tacksam och ödmjuk inför att ha blivit föreslagen som 1:a på riksdagslistan.

Lämna ett svar