Vecka 39

Denna vecka kommer jag att, som vanligt, vara både i Stockholm och hemma i Göteborg.

Idag möter jag duktiga medlemmar i Moderata Ungdomsförbundet i Göteborg för samtal inför valet nästa år. Imorgon tisdag möts vi i styrelsen för Johanneberg Science Park och vår riksdagsgrupp. På onsdag håller jag inledningsanförande på en konferens som Miljömålsberedningen anordnar i Stockholm. Och på torsdag möts EU-nämnden med så kallade “allmänna frågor” på agendan.

En stor sak denna blir så klart IPCC:s klimatrapport. Nu i veckan möts många människor på en konferens i Stockholm och resultat från denna FN:s forskarpanel kommer att släppas. Vi vet ju redan att klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar. Dock, i form och sak, är det ju viktigt att FN genom sin panel kan presentera en bedömning om läget i forskningen. Det gör det ju möjlighet att beslutsfattare i olika länder därmed kan få ett trovärdigt och solitt underlag för att kunna fatta beslut på. Och beslut behövs ju. Lösning ligger ju i ett internationellt avtal med tillräckliga åtaganden om utsläppsreduktioner. Jag hade såklart gärna sett att ett sådant redan fanns på plats. Troligen kommer dock världen få vänta till 2015 innan det kan vara i hamn!

Lämna ett svar