Vecka 20

Den här veckan inledde jag i Göteborg med ett spännande seminarium om “elvägar” på Johanneberg Science Park. En forskare från Volvo presenterade idéer om hur elektrifierade vägar skulle kunna vara en möjlighet för att i framtiden klara våra transportbehov utan att vi får en massa utsläpp eller använder fossil energi. Och Volvo är långt ifrån ensamma om att arbeta med lösningar. Skarpa försök börjar också komma i trafiken.

Igår tisdag var jag i Umeå för att vara med på föreningen Sv

enskt Vattens årsstämma, Vattenstämman kallad. Skälet till att jag var inbjuden är att vi i miljömålsberedningen ska arbeta med just vattenfrågor under det kommande året.

Idag och imorgon blir det arbete i riksdagen. Och veckan avsrundas med ett seminarium som moderaterna i Göteborg anordnar på Brewhouse på temat Eurovision Song Contest. Vi ska där får lyssna till intressanta tal och diskussioner om kreativa näringar och affärsmöljligheter, men också om melodifestivalens politiska betydelse.

zp8497586rq