Vecka 9, 25 februari – 1 mars

Vecka 9 är en plenifri vecka i riksdagen. Det innebär att det inte är några möten, voteringar etc. i riksdagen som det brukar vara en vanlig vecka. Det innebär att vi som ledamöter får tid att antingen vara hemma i valkretsen eller resa enskilt eller med sitt utskott.

I mitt fall ägnar jag hela denna vecka hemma i Göteborg. Några av de saker jag gör denn vecka är:

  • Seminarium med LRF om skogen och skogspolitiken. Igår hade de ett seminarium där de presenterade sin syn på läget i skogen med avseende på produktion, miljö och sociala värden. Det var intressant, inte minst då vi talar om just de sakerna nu i Miljömålsberedningen.
  • Besök på företaget I-tech. De har utvecklat en patenterad substans som kan användas i bottenfärger till båtar och fartyg. Finessen är att substansen inte är farlig för växt- och djurliv såsom koppar är som annars är en vanlig ingrediens för att undvika beväxtning.
  • Besök på företaget Minesto. De har utvecklat en egen teknik för vågkraft och står nu inför att i större grad äntra energimarknaden.

 

Lämna ett svar