Vecka 8, 18 – 22 februari

Den kommande vecka inleder jag på hemmaplan i Göteborg. En av sakerna imorgon måndag är att vara med då moderaternas partiföreningar i Sankt Pauli, Härlanda och Örgryte har gemensamt årsmöte. Min kollega Cecilia Magnusson och jag är inbjudna att tala på årsmötet om politiks läge, kommande kampanjer mm.

På tisdag morgon bär det av till Stockholm med ett tidigt morgontåg. Som

brukligt är träffas vår riksdagsgrupp på eftermiddagen.

Hela onsdagen ägnas åt ett möte med miljömålsberedningen. För stunden är det framförallt skogsfrågor vi arbetar med. Det handlar om alltfrån skydd och skötesel till miljöhänsyn i skogsbruket. Onsdagens möte är ett av vårens möten innan vi i juni ska lämna våra förslag till regeringen.

På torsdag morgon inleds dagen med ett tidigt möte med miljö- och jordbruksutskottet. Vi är nog riksdagen enda utskott som brukar ses så pass tidigt – inte sällan möter vi kollegor i andra riksdagsutskott som är på väg till sina möten, då vi är klara om lämnar vårt! Kanske har det någonting med att vårt utskott arbetar med jordbruksfrågor. Nåväl.

På fredag möts vi sedan

i EU-nämnden. Då ska bland annat jordbruks- och fiskefrågor tas upp. Gissar att landsbygsministern kommer att säga åtminstone några ord om senaste tidens hästköttsskandal.

 

Lämna ett svar