Vecka 6, 4 – 8 februari

Den kommande veckan är en så kallad plenifri vecka i riksdagen. Det betyder att det inte är några utskottsmöten, debatter, beslut eller frågestunder under veckan. Istället har vi som riksdagsledamöter möjlighet att ägna tid i vår valkrets eller, rätt vanligt, resa i andra delar av landet eller världen.

I mitt fall ägnas veckan till största del på hemmaplan i Göteborg med en serie av möten och besök. Ett undantag är en resa till Uddevalla imorgon måndag då miljöfrågorna står på agendan. Likadant blir det en “avstickare” på onsdag, i det fallet till Stockholm för ett möte med riksdagens EU-nämnd. EU-nämnden är väl egentligen den enda delen av riksdagen

som fortsätter med möten även då riksdagen har plenifria

veckor eller uppehåll. Mötet på onsdag är med statsministern och är ett samråd innan han ska delta på ett europeiskt toppmöte. Gissar att mötet, som det brukar vara då vi möter statsministern, sänds i Sveriges Television.

Noterbart i veckan är också det besök jag gör på företaget Heliospectra. Besöket är ett i en serie hos miljöteknikföretag. Mer om besöket hos Heliospectra och besöksprogrammet kommer.

Lämna ett svar