Vecka 23, 4 – 8 juni

En lite speciell vecka har inletts. Speciell i meningen

att vi ju firar vår nationaldag på onsdag. Det gör också att jag ägnar veckans första del i Göteborg och åker till Stockholm först på onsdag kväll. Det blir en del möten, förberedelse på debatt på torsdag mm.

torsdag inleds dagen med att miljö- och jordbruksutskottet överlägger med regeringen om dels miljöfrågor och dels jordbruks- och fiskefrågor. Detta för att ministrarna ska möta sina europeiska kollegor i nästa vecka. Sedvanlig diskussion mellan regering och riksdag med andra ord. Vid lunch på torsdag har vi dessutom klimatdebatt i riksdagen. Det handlar om förslag från allmänna motionstiden samt förslag från regeringen om regler för att i framtiden kunna lagra koldioxid.

På fredag möts sedan riksdagen EU-nämnd. Torsdagen diskussioner i miljö- och jordbruksutskottet återkommer då igen. Och en del annat.

 

Lämna ett svar