Vecka 42, 17 – 23 oktober

Igår måndag hade vi moderater i riksdagens miljö- och jordbruksutskott en “Landsbygdsdag”. Lämpligt förlagd till Stockholm! Temat för dagen var att bo och leva på landsbygden. Det var en trevlig dag med flera intressanta talare. Bland annat talade Landsbygdsminister om sitt ansvarsområde och om statsbudgeten för 2012. En representant för ICA berättade om deras arbete, inte minst om talarens egna erfarenheter som liten ICA-handlare långt utanför storstaden.

Idag ska jag bland annat träffa en skolklass från Göteborg. Dem visas runt i riksdagen av en guide, därefter ska jag träffa dem för att prata och diskutera om hur det är att arbeta i riksdagen.

Imorgon onsdag inleds dagen med ett möte med riksdagens EU-nämnd. På plats är statsministern för att berätta och förankra vad han ska säga och göra när EU:s stats- och regeringschefer träffas i helgen för att ffa prata om och besluta om åtgärder för att hantera den svåra ekonomiska situationen i Europa. Därefter blir det en heldag med regerings miljömålsberedning. Fokus där blir diskussioner om det nya uppdrag regeringen gett oss att arbeta med markfrågor inom både skogs- och jordbruk.

På torsdag inleds moderaternas partistämma i Örebro. Stämman pågår hela vägen fram till söndag. Gissar att SVT kommer att sända såväl direkt från stämman i deras kanal Forum som rapportera i nyhetsprogram. På agendan står bland annat att besluta om ett nytt idéprogram, ett nytt kommunpolitiskt handlingsprogram och ett nytt utrikespolitiskt program. Gissar att någon eller några omröstningar under dessa dagar kommer att gå partiledningen emot, som det brukar

och kanske också ska göra. Säkert kommer det att benämnas “svårt bakslag för partiledningen” eller något i den stilen av journalistkåren, också det brukligt och en del av dramaturgin!

Lämna ett svar