SvD: “M vill locka toppstudenter till läraryrket”

Blev intervjuad idag av Svenska Dagbladet om förslagen i den storstadspolitiska rapport som vi precis lämnat över till moderaternas partiledning.

I rapporten pekar vi på hur viktigt det är med utbildning. Vi konstaterar

också att allians gjort massa bra med bl.a. betyg i fler steg och tidigare, en ny gymnasieskola och lärarfortbildning. Samtidigt pekar vi på att den viktigaste framtidsfrågan för skolan är att rekytera personer till läraryrket och framförallt att rekrytera rätt personer. En idé vi för fram är “teach first” från en engelsk förlaga. Där lockas toppstudenter till jobb i skolan genom att parallellet arbete som lärare, läsa in lärarbehörighet samt att de får en ledarskapsutbildning. Vi tror att det borde prövas också i Sverige.

Lämna ett svar