Vecka 41, 10 – 14 oktober

Denna vecka inleder jag i Göteborg. En av sakerna idag är ett stormöte med göteborgsmoderaterna inför vår partistämma i nästa vecka. På stämman ska det diskuteras och beslutas om bl.a. ett nytt idéprogram, ett nytt kommunpolitiskt program och ett utr

ikesprogram. Dessutom ska bortåt 200 motioner behandlas. Dagens möte handlar om att stämma av med våra lokala medlemmar vad vi som ombud till stämman bör driva för särskilda frågor.

Imorgon blir det tidig avfärd mot Stockholm. Sedan en del möten, bl.a. med vår riksdagsgrupp.

På onsdag är det dags för partiledardebatt i riksdagen. Gissar att Juholt och Ohly inte avstår denna gång. Romson (MP) och Lööf (C) ska vara med för första gången. Mycket tid lär ägnas åt de budgetförslag som allians och de fyra oppositionspartierna lagt fram i riksdagen. På kvällen ska jag sedan prata om miljö hos moderatföreningen i Botkyrka.

Torsdagen går i EU:s tecken. På morgonen överlägger miljö- och jordbruksutskottet med Landsbygdsminister Eskil Erlandsson inför hans möte med EU:s jordbruksministrar. På eftermiddagen görs samma sak,

fast då i EU-nämnden som ju ger de formella mandatet till ministern. På eftermiddagen har vi dessutom en överläggningen mellan EU-nämnden och statsministern inför att han ska på ett toppmöte med EU:s stats- och regeringschefer. Detta senare TV-sänt, vilket av outgrundligt anledning brukar få flera av nämndens ledamöter att bli lite mer pratglada!

På fredag ska jag vara med på Västsvenska Handelskammarens s.k. “Handelskammardagar”. Det blir en debatt eller diskussion om miljöteknik. Dagen är f.ö. också ett 350-årsfirande för Handelskammaren.

Lämna ett svar