Vecka 38, 19 – 23 september

Kommande vecka inleder jag i Stockholm. Avfärd riktigt tidigt imorgon bitti. Därefter en heldag med den moderata utvecklingsgruppen för storstäder som jag leder. Vi ska göra ett antal besöl och träffa en serie av intressanta människor som vi tror jag

bidra i

vårt arbete. Om några veckor ska vi sedan lämna in vår rapport till den moderata partiledningen.

På tisdag är den stora saken att regeringen lämnar över förslaget till statsbudget för 2012 till riksdagen. Traditionsenligt kommer finansministern promenerera från Finansdepartementet till riksdagen och lämna över förslaget till talmannen. Därpå följer en sedvanlig ekonomisk debatt. Stor medial uppmärksamhet i media lär det bli, även om mycket av innehållet är känt sedan tidigare. Klart är också den ekonomiska oron i världen gör sig gällande genom färre förslag till reformer i budgeten, allt för att ha ordning och reda på statens finanser som alliansen har gjort till sin sak!

På onsdag åker jag till Gotland. Där blir det en serie besök inom miljöområdet. På kvällen träffar jag lokala moderater.

På torsdag har vi möte med riksdagens miljö- och jordbruksutskott. Sveaskog och LRF uppvaktar utskottet och vi har överläggningar med regeringen om fiskeripolitik. På torsdag inleds också Centerpartiets stämma i Åre. Under helgen kommer en ny partiledare att väljas. Lycka till Annie Lööf.

På fredag är det möte med EU-nämnden där frågor om handel och företagande står på agendan.

Lämna ett svar