Vecka 21, 23 – 27 maj

Denna vecka är plenifri i riksdagen. Det

innebär att vi denna vecka inte har några möten eller omröstningar på plats i riksdagen i Stockholm. Detta ger möjlighet att ägna lite mer tid i hemstaden, att resa i landet, eller, som en del utskott gör, för

etar en resa.

För min del ägnas en stor del av veckan åt möten och besök i Göteborg. Bland annat ska jag ägna lite tid åt Johannebergs Science Park, gamla Chalmers Teknikpark, som nu kör på rejält för att utveckla en mötesplats för människor som arbetar med energi, material och samhällsplanering.

På fredag är det möte med riksdagens EU-nämnd. Företagsfrågor är det som står på agendan denna vecka, eller egentligen nästa vecka. Ordningen är ju att en minister kommer till riksdagen och EU-nämnden veckan före hon eller han ska träffa sina europeiska kollegor. Poängen är att ministern förankrar vad regeringen säger, tycker och gör, i riksdagen.

Lämna ett svar