Vecka 20, 16 – 20 maj

Denna vecka inledde jag i Göteborg. Stora delar av dagen ägnades åt transportsektorn, bland annat med ett besök på företaget Fordonsgas som levererar gas i Västra Sverige. Skälet är att transportsektorn är en viktig miljöutmaning för Sverige. En del

tid har jag också lagt på att försöka göra en första analys av resultatet av omvalet till regionen. Dåligt för oss och alliansen, men ingen katastrof är en kort sammanfattning. Noterbart är också att (M) gått rätt bra i Göteborg och Bohulän, men sämre i Norra-

och i Södra Älvsborg. Detta senare är något vi som parti måste fundera mer på. Märkligt är också att (S) firar söndagens resultat som en stor framgång, trots att resultat är ett av de sämsta de gjort någonsin och trots att vänsterpartierna inte vinner egen majoritet.

Idag på förmiddagen har vi haft möte med riksdagens miljö- och jordbruksutskott. Miljöledning och miljörevision var en punkt på agendan. Senare i e.m. möts vår riksdagsgrupp.

Imorgon har jag debatt i kammaren. Ärendet handlar om inrättandet av den nya Havs och Vattenmyndigheten som sker i Göteborg den 1 juli. Detta blir väldigt bra.

På torsdag går hela förmiddagen åt till genmodifierade grödor. Miljö- och jordbruksutskottet anordnar en intern hearing med en serie duktiga personer. Och vi röstar på torsdage e.m. precis som på onsdag e.m.

På fredag har vi möte med riksdagens EU-nämnd. Utrikes frågor är en av punkterna.

Lämna ett svar