Vecka 4, 24 – 28 januari

Denna vecka inledde jag i Göteborg. En av de saker jag gjorde var att delta på Orange Quest, som är en tävling för studenter och forskare. Deltagarna presenteras projektidéer för hållbar utveckling. Mitt bidrag i måndags var att dels hålla ett tal på temat hållbar utveckling, dels att vara med i en panel som bedömde projektidéer. Tävlingen är både bra och intressant. Bra därför att studenter och forskare utvecklas kring hållbar utveckling, något vi alla måste förhålla oss till och arbeta med. Intressant därför att förslagen är tankeväckande och ofta rätt nydanande och/eller handfasta. Produktutveckling, avskogning, byggande, och matlagning är några av många förslag.

Igår tisdag mötte jag bland annat den <a href="http://handelskammaren.net/sv/Start/?first=1" t

How To Housetrain & Potty Train Any Dogarget=”_blank”>Västsvenska Industri- och Handelskammaren. De har ett riksdagsråd med representanter för olika riksdagspartier. Igår resonerade vi om vad handelskammaren kan bidra med för Västsverige. Från (M) tryckte vi bland annat på att de kan hjälpa till att se till att de tänkta satsningarna på infrastruktur de närmaste åren faktiskt kommer tillstånd samt att utveckla utbildningssystemen i regionen.

Idag onsdag inledde jag dagen

med ett frukostmöte om flyget. Diskussionen handlade om trafikutveckling, ändrade resemönster och miljökrav. Det blev bra samtal med de statliga aktörerna Luftfartsverket och Swedavia, som arbetar med trafikledning och flygplatser. Idag blir det dessutom bland annat lunch med Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen.

Imorgon inleder jag dagen med ett frukostmöte med landsbygdsministern följt av ett möte med riksdagens miljö- och jordbruksutskott.

På fredag sammanträder riksdagens EU-nämnd. Då har vi vad man kallar “allmänna och utrikes frågor” på dagordningen.

zp8497586rq