Om vargjakt och övergödning i Östersjön

I lördags inleddes årets vargjakt. Det är en fråga som väcker starka känslor och som alltid blir omdebatterad. Alliansens hållning är att en strikt bevakad licensjakt är nödvändig för att lyckas med vårt mål

– nämligen att få till en livskraftig vargstam på drygt 200 vargar i Sverige. Tillsammans med min kollega Maria Plass skrev jag en artikel i Bohuslänningen om vår syn på vargjakten. Läs hela artikeln här.

Christer Akej, riksdagsledamot från Skåne, och jag skrev en debattartikel i Ystads Allehanda om övergödningen i Östersjön och hur vi på bästa sätt kan förhindra den. Östersjön är världens mest skadade hav på grund av övergödning enligt WWF. Därför är det extra viktigt och glädjande att Alliansen tar sitt ansvar genom att prioritera havsmiljön i budgeten. Läs hela artikeln här.  

Lämna ett svar