Vecka 48, 29 november – 3 december

Det blir ett inlägg över det gångna veckan som resumé öve vad som hänt istället för vad som komma skall. Detta på grund av lite datakrångel.

I tisdags hade vi möte med miljö- och jordbruksutskottet. Bland annat hade vi besök från Jordbruksverket då vi pratade om fröer för husbehov, blåtunga, utbetalningar av gårdsstöd samt pälsdjur.

I onsdags hade vi debatt och beslut i riksdagens kammare om dyra ärenden från miljö- och jordbruksutskottet – kemikalietillsyn, älgförvaltning, fiskevårdsområden samt havsmiljö. I den sistnämda debatten deltog jah för (M).

I torsdag hade vi en avtackningslunch av min gamla politiska sekreterare Sebastian som hjälpt mig och en ledamot till. Vi hann arbeta ihop i ungefär ett år innan han gick vidare. Den 15 december börjar min nya politiska sekretare. Hon har en bakgrund

inte bara inom politik utan också som journalist vilket känns bra.

Torsdag kväll till och med fredag eftermiddag hade vi möte med regeringens Miljömålsberedning. I beredningen finns representanter för de politiska partierna samt experter från bland andra Naturskyddsföreningen, WWF och Svenskt Näringsliv. Beredningen har uppgift att föreslå strategier för hur Sverige ska nå de 16 nationella miljömålen samt det så kallade generationsmålet. På mötet diskuterade vi bland annat förslag till strategier.

Lämna ett svar