Bilder från upprop, riksdagens öppnande & budgetdebatt

Arbetet i riksdagen har nu efter vaket dragit igång ordentligt. På bilden syns undertecknad med valkuvert i handen. Bilden är tagen på riksdagens första dag då upprop och talmansval skedde. I mitt kuvert låg en valsedel med Per Westerbergs namn på.

Bilden är tagen i Storkyrkan i Stockholm på dagen för riksdagens högtidliga öppnande. Den dagen inleds med en, frivilli, gudstjänst.

Det högtidliga öppnandet sker formellt genom att kungen förklarar riksmötet för öppnat. Det gör han i ett tal i riksdagens kammare. Bilden är tagen precis innan öppnandet. På bilden syns två av mina (M)-kollegor från Göteborg, Susanna Haby och Hans Rothenberg.

I förra veckan presenterade regeringen statens budget för 2011. Finansminsitern gör då sin klassiska promenad från finansdepartementet till riksdagen där han överlämnar propositionen till riksdagen. Det följs sedan av en debatt i riksdagen. På bilden syns finansminsiter Borg i talarstolen. De förslag han la fram är de som alliansen gick till val på. De innebär bland mycket annat sänkt skatt för pensionärer, höjda studiemedel för studenter och ökade satsningar på arbetsmarknadspolitik.

Lämna ett svar