Omvald – tack!!

Nu är riksdagsvalet snart färdigräknat. Sammanräkningen för valet i Göteborg kan följas på valmyndighetens webbplats.

Klart är att jag blivit omvald till riksdagen! Vill passa på att framföra ett tack. Jag vill tacka alla ni nästan 100 000 göteborgare som valt att rösta på modetaterna och jag vill tacka de drygt 2500 göteborgare som personröstade på mig. Ett tack är också på sin plats till alla de släktingar, vänner och andra som med stora och små insatser bidragit till min, moderaterna och alliansens kampanj!

Jag kommer under de kommande åren att göra vad jag kan för att möta era förväntningar på mig och på modeterna. Jag kommer att göra vad jag kan för att ta tillvara era intressen i riksdagen. Jag hoppas att också att du hör av dig om du har frågor eller synpunkter om enskilda frågor eller skeenden i politiken.

Hur gick då valet? Det är rätt svårt att kort sammanfatta. Klart är att moderaterna är en segrare i valet. Vi ökar och är jämnstora med (S). Ökningen sker runt om i landet och bland väljargrupper som tidigare inte röstat på (M). I Göteborg är vi klart störst, för första gången, i riksdagsvalet. (MP) gör också ett bra val. (S) gör ett dåligt val, väsentligt sämre än 2006 som då omskrevs som en katastrof. Allt detta pekar på en tendens till ett nytt politiskt landskap i Sverige, vilket lär diskuteras en del framgent. Något som lär diskuteras är också det “florida-liknande” resultatet. Alltså att alliansen har en majoritet av de röstande bakom sig, men inte får en majoritet i mandat i riksdagen. (SD) sedan, deras inträde i riksdagen är både olyckligt och bekymmersamt. Inriktningen är att vi inte ska samarbeta med dem, att de ska behandlas som andra partier i riksdagen, och att debatten ska tas med deras företrädare.

Lämna ett svar