Samskolan – två politiska debatter

Efter en måndag med möte med göteborgare i valstugan på Frölunda torg och hembesök i Backa torp var Samskolan gårdagens stora sak.

Samskolan anordnade igår två debatter för skolans alla gymnasieelever. Första vända var för alla 1:or och en del 2:or, och andra vändan var för resten av 2:orna och alla 3:or. På bilden syns publiken i den andra debatten.

I debatterna tryckte jag på att jobb åt fler, en bättre välfärd och trygghet i vardagen är tre bra skäl för att rösta på moderaterna.

Det var tydligt i debatten hur samspelta vi i alliansen är. Anders Flanking (C), Matilda Stålbert (KD) och Adam Cwejman (FP) och jag var eniga i huvudragen kring arbete, skola mm. Och vi var tydliga i att vi vill att alliansen får förnyat förtroende på riksnivå och får möjlighet att ta över styret av Göteborg.

Lika tydligt var att vänsterpartierna var splittrade. (MP) försökte se sig om ett parti utanför höger-vänster, trots att de är parkerade på vänsterkanten. (V) körde en hård linje, bland annat att de vill förbjuda alla friskolor. Några större gemensamma besked kunder (S), (V), (MP) inte ge eleverna på Samskolan. Märkligt! Jag tycker att väjarna ska kunna förvänta sig tydliga besked vad som kommer efter valet med de olika alternativen.

Så frågan blir – framåt med alliansen eller bakåt med vänsterpartierna?

Lämna ett svar