Rapport om vård släppt på Högskolan Väst i Trollhättan

Idag har jag varit på Högskolan Väst i Trollhättan. Regionkandidaten Martin Andreasson (M) och jag presenterade en rapport om vård, forskning och innovation.

Vår idé är att vi med statliga och regionala insatser kan utveckla vård och nya företag i västra Sverige. Staten lägger en grund med forskningspengar till bland annat medicinsk forskning och har en uppgift att ge bra villkor för att driva företag. Regionen (landstinget) kan bidra med rätt använda egna forskningspengar, bra villkor för specialisering för vårdpersonal och stöd för kommersialisering av vårdpersonals idéer. Tillsammans kan vi på detta sätt dels få en bättre vård och dels få nya företag att starta. Vi ser framför oss att många idéer ligger utanför “piller”. Snarare kan det handla om viktiga tjänster inom exempelvis logistik och IT som har stor potential inom vården.

Under besöket fick vi tillfälle att resonera om våra förslaget med en handfull medarbetare på högskolan. Vi valde högskolan för att se hur de skulle kunna bidra i arbetat, men också för att få återkoppling på våra försag.

På bilden syns Martin och undertecknad tillsammans med den lokala moderaten Mariana som följde med oss på besöket.

Lämna ett svar