Almedalsveckan!

Årets politikervecka i Visby, Almedalsveckan, har nu inletts. Kom igår och hann lagom för att höra statsminister Reinfeldts tal i parken. Han var verkligen på hugget och tydliggjorde vad han vill och skillnader gentemot oppositionen framförallt vad gäller alla de skattehöjningar de föreslår.

För egen del blir det ett antal seminarier.

I eftermiddag ska jag vara med i ett samtal om klimat. Frågan är vad vi kan och bör göra för klimatet. Min idé är att fokusera på personligt ansvarstagande, marknadsekonomi, internationellt arbete och teknikutveckling, som saker som kan hjälpa. Imorgon bitti ska jag diskutera forskningsinstitut, och imorgon eftermiddag är det högskolepolitik som står på schemat. På torsdag blir det samtal om antagningsregler till högre utbildning.

Därutöver blir det till att träffa en hel del människor när jag ändå är här, däribland studenter.

Lämna ett svar