Luleå – universitetsbesök & talarkväll

Igår besökte jag Luleå Tekniska Universitet (LTU) tillsammans med min lokala riksdagskollega Krister Hammarbergh.

Dagen inleddes med att vi träffade Jan Öhlander och Jan Berg som ansvarar teknisk respektive filosofisk fakultet. Vi fick där och då tillfälle att resonera om LTU och de utmaningar skolan står inför framåt inom utbildning och forskning.

Efter lunch träffade vi Elisabet Kassfeldt som berättade mer om LTU:s utbildning i maskinteknik – särskilt intressant för mig som har samma utbildning fast från Chalmers. Är imponerade av hur de tänkt till för att kombinera teori och koppling till aktuell forskning med en tydlig arbetslivsanknytning genom studentprojekt och andra initiativ.

Marcus Öhman och Pär Weihed berättade sedan om sina områden, energi respektive tillämpad kemi & geovetenskap. Spännade att höra om de särskilda forskningsmedel de fått av alliansen till energiforskning samt deras omfattande gruvforskning.

Dagen avslutades med en träff med ett medlemmar i Moderata Ungdomsförbundet. Vi pratade utbildning och forskning. Kul att se att MUF har duktiga företrädare i röda norr!

Lämna ett svar