Vecka 23, 7 – 11 juni

Kommande vecka har resande och besök som röd tråd. Tidigt imorgon måndag reser jag till Luleå för ett besök på universitetet. Utbildning och forskning inom bland annat maskinelement, metallurgi och energi står på schemat liksom en träff med studentkåren.

På tisdag förmiddag är jag i Stockholm för ett möte med miljö- och jordbruksutskottet. På eftermiddagen åker jag sedan till Uppsala för att bland annat träffa studentkår och rektor.

På onsdag morgon bär det av till Linköping. Det blir bland mycket annat samtal om hur man på universitetet i Linköping använt alla nya forskningspengar man fått.

Lund är staden för dagen på torsdag. Under dagen blir det sedan en serie med möten med människor som arbetar med utbildning och forskning.

Veckan avrundas på fredag med ett besök på högskolan i Jönköping.

I sammanhanget kan det vara på sin plats att kort kommentera dessa resor. Tidigare i våras blev jag utsedd till moderaternas talespersoni högskole- och forskningsfrågor. Att resa och träffa människor som arbetar med utbildning och forskning är en del av detta talespersonsskap. Genom resorna får jag tillfälle att se hur de beslut vi fattat fallit ut samt en möjlighet att resonera om framtida utmaningar.

Lämna ett svar