Vecka 22, 31 maj till 6 juni

Nästa vecka inleder jag i Umeå. Det blir ett besök på universitetet med möten och rundvandring för att lära mer om univesitetet. Bland annat hoppas jag få prata mer om hur de ser på sina utbildningar, hur de använder alla nya forskningspengar de fått och vilka utmaningar de ser framåt. Besöket skre tillsammans med min partikollega från Skellefteå Ulf Grape. Efter universitetet blir det en träff med Moderata Studenters lokala förening innan jag åker ned till Stockholm.

På tisdag blir det som vanligt möte med den moderata riksdagsgruppen. Och en del till.

På onsdag ska riksdagen bland annat fatta beslut om ett nytt sätt att fördela pengar till högre utbildning. I korthet innebär det att nya skattepengar som skjuts till för att höja kvaliteten i den högre utbildningen går till de lärosäten som i utvärderingar bedömts ha den bästa kvaliteten. Detta för att premiera bra utbildningar.

På torsdag inleds dagen med utskottsmöte i miljö- och jordbruksutskottet redan före 8. Dagen fortsätter sedan med fler möten, votering mm.

På fredag hoppas jag kunna ägna lite tid på sen eftermiddag för att fortsätta dela ut valmaterial.

Till helgen är det dags för bröllop för vännerna Emma och Adam. Är övertygad om att det blir fint och trevligt, men hoppas för deras skull att vi får en solig, fin helg tillsammans i mellersta Bohuslän.

Lämna ett svar