TCO:s utbildningskonferens

Igår anrdnade fackförbundet TCO en utbildningskonferens i Stockholm. Jag deltog i två debatter under konferensen.
Den första debatten, där man ser åhörarna på en av bilderna, handlade om kårobligatoriets avskaffande. Obligatoriet tas bort 30 juni, vilket ställe stora krav på kårer och nationer. Vi resonerade bland annat om det stöd som kårer får i form av skattepengar till sin verksamhet, lagligt stöd till inflytande och generösa skattevillkor. Men också sådant som hur många personer man kommer att lyckas värva som medlemmar, och eventuella risker som kan finnas.
Den andra debatten handlade om högre utbildning. En företrädare per riksdagsparti deltog. Bland ämnena fanns kvalitet i högre utbildning, dimensionering, kompetensutveckling, studiesociala frågor samt breddad rekrytering. Istället för att sammanfatta mina poänger kan jag puffa för att debatten enligt uppgift kommer att sändas på SVT Forum den 26 april!

Lämna ett svar