Besök på Högskolan i Väst!

I måndags besökte jag Högskolan Väst, i Trollhättan.

Högskolan Väst har funnits i 20 år och växt ganska rejält från de första ingenjörsutbildarna till dagens utbud av många olika utbildningar.
Besöket på högskolan handlade om att samtala om hur det går för dem. Jag ville höra hur de använder dem 25 % ökade forskningspengar och 500 nya utbildningsplatser alliansen gett dem, men också resonera om framtida utmaningar.
Det blev en intressant eftermiddag med givande diskussioner. Nya utbildningsplatser är betydelsefullt för hela västra Sverige, för att möta konjunkturnedgången och för att bidra till omställningen. Forskningspengarna ger skolan nya möjligheter. De fokuserar sin forskning på dels lärande i arbetslivet och dels produktionsteknik, och ska ansöka om att få examinera doktorander inom dessa två områden.

Lämna ett svar