Vecka 15, 12 – 17 april

Kommande vecka inleder jag i Västsverige. Dagen inleds med ett besök på Hagakliniken, där jag ska träffa grundaren Ali Hajimirsadeghi. Ali är en fantastisk entreprenör. Imorgon ska han dela med sig av sina erfarenheter. På eftermiddagen blir det besök på Högskolan Väst i Trollhättan. Ska höra mer om hur de arbetar, hur de profilerar sig, hur de använder de rejäla tillskott i forskningspengar och utbildningsplatser de fått med alliansen.

På tisdag har vi sammanträde med den moderata riksdagsgruppen. Och en del annat.

På onsdag anordnar fackförbundet TCO en utbildningskonferens. Jag ska där vara med i två debatter/samtal, en om studentinflytande och en om högre utbildning.

På torsdag sammanträder miljö- och jordbruksutskottet. Efter lunch är det också dags för stor riksdagsdebatt om ekonomi då finansministern på torsdag lämnar över den ekonomiska vårpropositionen till riksdagen. Klart är bland annat att alliansen vill satsa på sänkt skatt för pensionärer och ökade flerbarnstillägg för barnfamiljer. Mer kommer på torsdag. På torsdag eftermiddag är jag med på en debatt om utbildning som naturvetarna anordnar.

På fredag och lördag är det sedan Göteborg som gäller. Moderaterna har där och då en så kallad rikskonferens. Bortåt 2500 moderater samlas i Göteborg för seminarier mm.

Lämna ett svar