Simon Arvidsson har praktiserat på riksdagen idag!

Idag har jag haft en praktikant som följt mig i riksdagsarbetet under en dag. Han heter Simon Arvidsson, läser på Aspero idrottsgymnasium i Göteborg och skriver just nu sitt projektarbete om riksdagen. Praktiken syftade till att “från insidan” lära mer om riksdagen samt riksdagen och riksdagsledamöternas arbete.

Simons dag började med inskrivning följt av morgonvotering i kammaren klockan 09.00. Därefter visade jag runt i riksdagens hus och berättade om arbetsveckan, utskottsarbete och mycket annat. Vid lunch fortsatte vi med ett lunchmöte om miljöfrågor inom flyget. Precis efter lunch fick Simon följa med en assistent som visade tryckeriet, postutdelningen mm. Därefter fick Simon träffa min politiska sekreterare Sebastian för att höra mer om det viktiga stöd han ger. Senare på eftermiddagen följde Simon dagens andra votering i foajen utanför plenisalen. Dagen avslutade senare med en gemensam middag.
Tack till Simon för en trevlig dag! Och lycka till med fotbollen i blåvitt (Simon kan bli en storspelare i framtiden!), även om mitt hjärta klappar för GAIS!!

Lämna ett svar