Träff med Svensk handel om butiksrån!

Idag på f.m. har jag varit på ett möte hos Svensk Handel i Göteborg. För en dryg månad sedan samlade de personer från polis, politik, exrånare m.fl. till en första diskussion om de drygt 1000 rån som sker i Sverige varje år. På detta möte bestämdes att vi skulle träffas igen för att resonera om hur vi med gemensamma krafter kan minska antalet rån i Göteborg.

På dagens möte var det en exrånare, poliser samt personer från Svensk Handel och Brottsofferjour. Jag och min kollega Hans Rothenberg är de enda politikerna i Göteborg som visat intresse.

Vi fick väldigt bra diskussioner under två timmar. Bortsett från att vi ska ses igen om ett tag kom flera spännande förslag upp. Handlarna lokalt kommer nu sannolikt att se över så att de använder bra kamerautrustning. Polisen har fått nya kontakter inom handeln att arbeta med. Handlarna i Göteborg kommer sannolikt att se om de kan erbjuda praktikplatser för “ungdomar på glid”. Ja listan kan göras längre.

Lämna ett svar