Massvis av rykten om Volvo

Göteborgs Posten skriver idag om “Dagens Geely” – rätt träffande kring att detta kinesiska företag härom dagen sågs som spekulant på Volvo för att idag figurera som medspelare i bildelsföretaget Magnas köp av Opel. Likadant är det för övrigt med Saab. Koenigseggs medspelare har medialt varierat mellan oklart, Shanghai Automotive och Beijing dito.

Vad behöver Volvo? Får lov att återkomma till vad jag sagt och skrivit tidigare: De behöver en ägare som har förmåga att satsa långsiktigt samt vett och insikt att vårda varumärket Volvo. Tja, lätt sagt och tuffare att klara!

En sak är dock klar med Volvo – det går mycket bättre nu än förut, om än från en låg nivå. De har beslutat att öka produktionen. Försäljningen i USA har gått väldigt bra. Och Kina växer i betydelse – ett spännande exempel är den lyxiga, förlängda Volvo S80 som jag fick se i deras kinesiska fabrik i Chongqing – de hoppas kunna sälja över 10 tusen sådana bara i Kina! Detta bådar gott för Volvo, och därmed för Göteborg!

Gillar man inte detta bilsnack utan föredrar buss kan man dagen till ära glädjas åt regeringens besked om ytterligare mer pengar till infrastrukturen, däribland nya busskörfält i Göteborg!

Lämna ett svar