Praktik på flygambulans!!

Imorgon tisdag ska jag praktisera en dag på ett ambulansflyg. Under dagen ska jag flyga med och hämta/lämna patienter. Dagen inleds på basen på Göteborg City Airport. Rutten är inte helt spikad men vi åker sannolikt en tur till Oslo och en tur till Stockholm. Det ska bli intressant att lära mer om ambulansverksamheten. Mer intryck kommer på bloggen.
Sedan valet 2006 har jag återkommande praktiserat. Detta för att lära mer om olika yrken och branscher. Bland annat har jag arbetat på ett äldreboende och i en restaurang.
Givet min bakgrund i flygindustrin är det även intressant att få se och flyga med flygplanet – en Beechcraft Super King Air. Det är ett i grunden militärt plan som togs i bruk första gången på tidigt 70-tal, är utrustat med motorer från amerikanska Pratt & Whitney, samt används i stor utsträckning av “Royal Flying Doctor Service of Australia”!!

Lämna ett svar