Praktik på flygambulans #2

Idag har jag praktikserat hos företaget Svensk Flygambulans. Företaget bedriver flygburna transporter av patienter sedan 1970-talet. Basen ligger på Säve/Göteborg City Airport.

Att arbeta tillsammans med sjukvårds- och flygpersonal under en dag har gett en god inblick i hur arbetet går till. Att avsätta mycket tid som jag gör genom att praktisera ger en värdefull möjlighet att prata med personalen samt att följa arbetet och emellanåt hjälpa till. Jag får därigenom en bra bild av yrkets villkor samt problem och möjligheter man möter.

Vi inledde imorse på Säve och flög sedan till Oslo, Malmö, Linköping och Stockholm.

Några intryck från dagen. Det är en oerhört komptent, erfaren och hängiven personal. Flygburna transporter av patienter är tydligt viktiga för många patienter, inte minst vid akuta situationer då en patient är behov av behandling för exempevis brännskador eller komplikationer vid en förlossning. Lite beklämmande är samtidigt att landstingen inte samordnar flygtransporterna – varken för upphandling eller utförande – vilket ger sämre service till medborgarna och dåligt användna skattepengar!
Avslutningsvis ett stort tack till personalen på Svensk Flygambulans. Jag är tacksam för att ni lät mig vara med och tog er tid är dela med er av era erfarenheter!

Lämna ett svar