Brottsturne i Göteborg!

I fredags inledde min kollega Hans Rothenberg och jag en “brottsturné” i Göteborg. Vi har länge haft problem med brottslighet i Göteborg, mycket bra görs för att stävja problemen. Att skapa trygghet är en mycket fråga för Göteborgs framtid. Det är dessutom angeläget att bilden av Göteborg som en “gansterstad” tvättas bort – långsiktigt handlar detta om förmågan att locka företag och personer att flytta till staden.
I fredags inledde Hans och jag ett större arbete där vi med en serie besök mm. dels ska lära mer om problem och utmaningar, och dels se i vilka delar vi som riksdagsledamöter kan gör skillnad. Först ut i fredags var ett besök hos den kommunala verksamheten “Kunskapscenter” som jobbar för att motverka organiserad brottslighet genom att använda kommunens möjligheter tillsammans med dito från statliga myndigheter såsom polis, tull och skatteverk. Under eftermiddagen träffade vi Brottsofferjouren där vi lärde mer om deras arbete för att stötta brottsoffer mm. Dessa båda besök har gett fler intressanta uppslag som vi kommer att återkomma till.
På fredag är det dags igen. Vi inleder då dagen med att besöka tullen under förmiddagen. Efter lunch träffar vi länspolismästaren Ingemar Johansson.

Lämna ett svar