Vecka 14, 30 mars – 4 april

Den här veckan inleder jag i Stockholm med ett möte med Riksbankens jubileumsfond (RJ). RJ är finansiär av forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Idag bereds några hundra ansökningar om forskningspengar, de som går vidare får sedan skicka en fylligare ansökan och i oktober fattas de slutliga besluten.

Imorgon har vi möte med riksdagsgruppen. På kvällen ska jag också träffa några personer från Kinas ambassad. Det är en uppföljning på den resa vi gjorde nyligen.

På onsdag inleder jag dagen med ett frukostmöte om näringslivets framtida krav på utbildning. Åker till Nacka för ett skolbesök under förmiddagen. Och jag träffar allianskollegorna i utbildningsutskottet, vi träffar kollegorna på utbildningsdepartementet, och vi har omröstning i riksdagen.

På torsdag blir det en mötesdag. Utbildningsutskottet, träff med en partikollega från Halmstad om IT, votering precis vid lunch, gå på bokrelease, rösta igen och sedan till Göteborg.

På fredag fortsätter “brottsturnén” som kollegan Hans och jag inledde i fredags. Denna gång blir det beösk hos tullen och en träff med länspolismästaren.

På lördag har moderaterna i Göteborg förbundsstämma, årsmöte, i Stenungsund. Det blir buss från stan tidigt, stämmoförhandlingar hela dagen, och sedan buss hemåt.

Lämna ett svar