Vecka 13, 23 – 27 mars

Jag inleder den kommande veckan i Stockholm med ett möte med ett antal parlamentsledamöter från Polen som nu är i Stockholm. Därtill blir det att skriva några artiklar – ämnen just nu är bl.a. de nya examensrätterna för högskolor som alliansens precis förelsagit och som är väldigt bra och uppskattade.

På tisdag återrapporterar statsministern i riksdagen från det EU-toppmöte han var på i slutet av förra veckan. Ska också träffa Teknikföretagen och gå på gruppmöte. Bl.a.

På onsdag, och på tisdag också förresten, är det en konferens i Stockholm kallad “skolriksdag” då förtroendevalda personer från hela landet konfererar om skola. Vi i (M) träffar våra partikooolegor på onsdag själva och tillsammans med alliansen. På eftermiddagen blir det bl.a. ett möte med rektorn för Konstfack, Ivar Björkman. Alliansen i utbildingsutskottet har bett om möte för att få hans och skolans syn på vad som hänt – ni vet tjejen som togs in på psyket och killen med filmen där en tunnelbanevagn förstördes.

På torsdag blir det att lyssna till debatt i riksdagen kammare – kollegorna debatterar förslag kring studiestöd och förskola. Och vi voterar.

På fredag är det en heldag i Göteborg. Jag och kollegan Hans Rothenberg sjösätter då en “brottsturné” – mer om detta kommer….

Lämna ett svar