Volvo Cars – visar miljöbilar utanför riksdagen!

Idag lämnar regeringen över den så kallade klimatpropositionen till riksdagen. I sak är det oerhörd kraftfulla förslag för att hantera de miljöutmaningar vi står inför. Ett bland många förslag är att miljöklassade bilar som köps efter den 1 juli 2009 ska slippa betala fordonsskatt under fem år – detta med målet att uppmuntra miljöbra val.

Med anledning av detta förslag kör Volvo Cars idag en PR-aktivitet utanför riksdagen. Ordförandena i företagets ingenjörsfack och metallfack kommer att visa upp några miljöklassade volvobilar. Enligt uppgift från Volvo kommer de att totalt ha 13 bilmodeller som från den 1 juli 2009 uppfylle miljöreglerna. Det finns allt från småbilen C30 med dieseldrift till jättebilen S80 med flexifuelmotor.

Noterbart är också att Volvo under våren släpper en modell kallad “Bi fuel” som trots namnet kan köras på tre bränslen – bensin, etanol och gas. Att Volvo nu åter ska sälja gasbilar är riktigt bra – om man kör en bil på biogas blir CO2-utsläppen 80 % mindre än motsvarande bensinbil!!

Det är kul att se att Volvo är på banan med många spännande modeller och en allt växande miljöprofil.

Lämna ett svar