Borås – resumé från dagen och kvällen

En lite resumé från besöket i Borås
Mats Gerdau och jag inlede dagen med att träffa ordförande och vice ordförande för studentkåren vid Högskolan i Borås. Huvuddelen av mötet kretsade kring den kommande avvecklingen av tvångsmedlemskapet i kårer. De var oroliga, vi påpekade att studentkårerna oftast gör ett fantastiskt jobb och knappast behöver vara oroliga. Nästa anhalt var ett möte med prorektorn för högskolan. Vi pratade en hel del om alliansens nya förslag som ger högskolor möjligheter att få examinationsrätter för forskare, bågot (S) inte gett dem innan. Glada miner!
Efter lunch fortsatte vi till Sjömarkenskolan där vi träffade skolans rektor och intendent. Efter en rundvandring satt vi ner i en dryg timma och resonerade om skolledarrollen. Intressant.
På seneftermiddagen var vi på Engelbrektsskolan. Först ett kort samtal med skolans rektor. Därefter träffade vi runt 25 lärare – vi höll inget “linjetal” utan använde tiden åt att svara på frågor om alliansens skolpolitik samt fråga dem om råd inför kommande sklreformer som vi nu arbetar med.
Dagen, eller snarare kvällen, avslutades med ett öppet möte om skolpolitik. Runt 25 personer – moderata skolpolitiker, engagerade föräldrar m.fl. – hade slutit upp. Vi berättade om vad vi gör i riksdagen och Mats berättade om sina erfarenheter från hans hemkommun Nacka där man med framgång arbetat med valfrihet och förbättrade skolresultat. Bilden är från kvällen.
Nu sitter jag på tåget mot Stockholm – gissningsvis i höjd med Hallsberg.

Lämna ett svar