Vecka 11, 9 – 15 mars

Denna vecka inleder jag med att under måndagen försöka komma ikapp efter en dryg vecka på resande fot. Det blir mycket tid framför datorn.

Imorgon tisdag är det ett sedvanligt möte i den moderata riksdagsgruppen. Ska också träffa ordförande för Moderata Studenter – den duktiga gbg:aren Caroline Garsbo – för att snacka högskolepolitik, kampanj mm.

Onsdag blir en dag med en fulltecknad kalender. Dagen inleds med ett frukostmöte om välfärd, sedan bl.a. möte med Gentekniknämnden och support till kollegorna som debatterar förslagen till nya kurs och målplaner för skolan. Kanske finns tid för lite innebandy också.

På utbildningsutskottetsmöte på torsdag diskuterar vi alliansens förslag till valfrihet inom barnomsorgen – som ju är riktigt bra! I riksdagen diskuterar på torsdag aktuella EU-frågor och statsministern svarar på frågor i kammaren. För min del blir det ett möte med styrelsen för forskningsfinansiären Riksbankens jubileumsfond.

På fredag är det en särskild debatt i riksdagen om kommunernas ekonomi.

Till helgen har moderata ungdomsförbundet (MUF) i Göteborg sin stämma (årsmöte). De ska bl.a. diskutera politik och välja en styrelse för det kommande året. Som gammal ordförande för MUF i Göteborg känner jag lite extra för distriktet! Dem har en väldigt viktigt roll för moderaterna – i politikutvecklingen, men framförallt för att locka unga personer till moderaterna.

Lämna ett svar