Kårobligatoriet – avveckling!! #2

Dagens idag har kretsat en del kring förslagen till avvecklande av kårobligatoriet. För en stund satt vi i alliansen i riksdagens utbildningsutskott ned med Lars Leijonborg för att snacka om bl.a. detta.

Några kommentarer på förslagen är:

Min inställning är att detta är bra och jag har gett följande kommentarer till media idag:

  • Äntligen respekteras föreningsfriheten. Nu kommer medlemskapet i en kår eller nation att bygga på frivillighet och egen vilja att delta i verksamheten. Tvångsanslutningens dagar är över. Det säger den moderata riksdagsledamoten Lars Hjälmered, ledamot i utbildningsutskottet.
  • Landets kårer och nationer bedriver en utomordentligt viktig verksamhet. Med Alliansens förslag säkerställs studenternas inflytande och kårerna ges rimliga ekonomiska förutsättningar och gott om tid att ställa om till de nya reglerna.

Lämna ett svar