Vecka 6, 2 – 6 febrauri

Kommande vecka är jag i London. Riksdagens utbildningsutskott ska göra en studieresa dit med ett fullt program. Jag ska försöka lägga ut en del inlägg på bloggen från de besök och möten vi genomför.

Några nedslag i programmet. Imorgon måndag inleder vi med att träffa personal från svenska ambassaden i London varefter eftermiddagen ägnas åt besök på de departement i England som rattar ungdomsutbildning och högre utbildning: Department for Children, Schools and Families, samt Department for Innovation, Universities and Skill.

På tisdag besöker vi National College for School Leadership som bland annat sysslar med rektorsutbildning. Vi besöker också det svenska Högskoleverkets brittiska motsvarighet. Ett besök på parlamentet blir det också.

På onsdag ska vi besöka en skola i London och “skolkontoret” på en av Londons kommuner. Vi träffar också en korrespondent i England för tidningen GP.

På torsdag ska vi besöka den brittiska skolinspektionen och träffa oppositionspartiet Tories “skuggminister” för utbildning Michael Gove. Sedan hemfärd….

Lämna ett svar