Bambamat och berguvar!

I veckan har det varit två på sitt sätt lite rätt ofattbara händelser i Göteborg. Båda förvånande på lite olika sätt.

Fler medier, däribland tidningen GP, har rapporterat om de två berguvar som fattat tycke för Nya Ullevi. Tydligen kan de ses under betongpelar och tak. Att de skulle göra bo sådär mitt i stan är rätt förvånande, men experter hävdar att det sannolikt rör sig om att kan finna en hel del föda såsom råttor och kråkor.

Den största händelsen är väl annars “bambaskandalen” i stadsdelen Lundby. Chauffören som fångade med en mobilkamera hur personalen tog upp pasta som tappats ut på golvet och la den i kantiner. SVT rapporterar bland annat att 24 förskolor och skolor i Göteborg under den aktuella dagen (i tisdags) fick pasta från detta centralkök. Att agerandet är allt annat än OK borde väl vara rätt självklart – men det var det ju inte för personerna i detta kök. Noterar i sammanhanget att min partikollega Henrik Nilsson föreslår att de skolor i stadsdelen Älvsborg, där han är politiker, som får och fått mat från centralköket ska vända sig och köpa mat på annat håll. Klokt!

Lämna ett svar