Vecka 5, 26 – 30 januari

Kommande vecka inleder jag med en heldag i Göteborg. Först ut är ett möte på Arbetsförmedlingen (Af). Vi är en större grupp riksdagsledamöter från alliansen som där ska träffa företrädare för Af samt företrädare för AB Volvo och Volvo Cars. Fokus ligger på problemen i fordonsindustrin. Vi ska få deras syn, höra hur det “bilpaket” vi beslutat om fungerar samt resonerar om framtiden. Därefter blir det bl.a. ett möte med en tidigare volvoit som jobbar en del med ledarskapsutbildningar.

På tisdag ska riksdagens utbildningsutskott besöka den statliga Skolinspektionen. De följer upp att skolor i landet har en bra kvalitet genom olika former av tillsyn. Senare är det möte med vår riksdagsgrupp.

På onsdag ska jag debattera forskning i riksdagen. Då är det debatt och beslut om den forskningsproposition som regeringen lämnade till oss i höstas. Det blir ny pengar till universitet och högskolor, särskilda satsningar på medicin, teknik och klimat, en hel del förbättringar för kommersialisering och en hel del annat. Min roll är att säga bl.a. detta i riksdagens talarstol på onsdag!

På torsdag ska vi bl.a. behandla frågan om det nya betygssystemet för grund- och gymnasieskolan i utbildningsutskottet. Det är tänkt att bli en skala på sju steg och ska införas med start läsåret 2011/2012.

På fredag har jag få möten, men en del förberedelser på agendan. På måndag om en vecka åker vi i utbildningsutskottet till England, mer om det senare. Delar av fredag har jag tänkt använda för att läsa på om de skolor, myndigheter etc. som vi ska besöka några dagar senare.

Lämna ett svar