Personalen missade tåget!

Tidningen GP rapporterar idag om en incident där personalen på ett X2000 gick på fel tåg, med följd att det tåg de skulle åkt med stod utan personal. Missat tåg är vi väl många som gjort, men personalen?

Jag gillar tåg. Det är bekvämt och miljövänligt. Samtidigt kan jag ge rätt mycket synpunkter – några exempel är att tågen borde hålla tiderna bättre, toaletter borde städas mer, och att man borde dämpa belysningen i de tidiga morgontågen då flertalet försöker sova.

Innan jag blev riksdagsledamot pendlade jag mellan hemmet i Göteborg och jobbet i Trollhättan. Tåg för hela slanten – till flygmotorföretaget jag arbetade på! Under några hann jag igenom de flersta problem som kunde inträffa – signalfel, åsknedslag på Gbg C, strömlös bana, brand i gammal stationsbyggnad för att nämna något.

Ett tips avslutningsvis – om det på ett X2000 ropas ut “Serviceledare kontakta förare” kan man börja naa oråd och räkna med en försening.

Lämna ett svar