Samskolan i Göteborg

Dagens andra möte var på Samskolan i Göteborg. Det är en gammal fristående skola som nu funnits i långt över 100 år.
Bakgrunden till besöket är att Samskolan häromåret granskades, som alla skolor och kommuner görs för eller senare, av den statliga Utbildningsinspektionen. Skolan hamnade då i ett moment 22 – inspektionen ansåg att skolan borde ha en rektor för deras respektive båda skolor istället för en rektor för båda. Visst sa skolan, det kan vi ordna. OK sa inspektionen, men då gäller inte ert tillstånd att bedriva skolverksamhet. Men vi vill göra precis på samma sätt som Göteborgs Kommun gör med sina egna gymnasieskolor, fortsatte skolan. Tyvärr, det hjälper inte sa inspektion….
….nu verkar problemet vara löst för stunden. Jag vill dock ta lite tid, besöka, lyssna hur det gått och ta med mig synpunkter givet det lagstiftningsarbete för skolan som vi jobbar en del med just nu.

Lämna ett svar